Köttbullar fyllda med mozzarella

Köttbullar fyllda med mozzarella som serveras med potatispuré och brunsås
 
Det här behöver du för att laga köttbullarna:
500 gram blandfärs (eller nötfärs)
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprika krydda
En bit mozzarella
Smör till stekning

Såsen:
steksky (från kötbullarnas stekning)
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 kalvbuljong
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
ev. redning

Serveras med potatispure:
Mjölig potatis
en skvätt varm mjölk
och en rejäl klick smör
salt & vitpeppar

Gör så här:
1. Häll upp mjölk & ströbörd i en skål och låt svälla några minuter.
2. Rör sen ihop alla ingredienser till köttbullarna och ställ kallt i tio minuter.
3. Skala potatisen och koka de i saltat vatten.
4. Tärna upp osten i små tärningar.
5. Ställ ugnen på 100 grader och börja sedan forma köttbullar av smeten, platta till med tummen och fyll med en osttärning.
6. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek köttbullarna gyllene bruna. Sänk värmen något och lägg ett lock över och bryn dem tills de är genomstekta. Ta sedan upp och lägg dem på en ugnsform medan du vispar ur stekpannan med vatten, och låt sjuda upp.
7. Sila sedan ner skyn i en kastrull och låt sjuda upp med buljontärning, soya salt & peppar. Vänd ner grädden och red ev. av med lite maizena.
8. Under tiden häller du av vattnet på de färdiga potatisarna, tillsätt smör & en skvätt mjölk (prova dig fram till lagom konsistens) använd en tomatkross, elvisp eller liknande alternativ. Smaka sedan av puren med salt & vitpeppar.

Servera genast med lingon och en god sallad! 

Betyg: 5/5
Lagom med ingredienser och väldigt lättgjort överlag. Färdigt fort och smakar gudomligt gott! Ett riktigt bra tips till alla där ute, vare sig du tillhör en barnfamilj, är sambo eller ensamstående! 

Visa fler inlägg