REKLAM: Skolverket - #fördetvidare – Lärarpeppen


I det här inlägget förekommer reklam från Skolverket blandat med mina egna erfarenheter och åsikter.
 
 
LÄRARE GÖR SKILLNAD
 
Jag minns själv lärarna som har gjort extra inverkan på mig, det är framförallt två stycken. En kvinna och en man. Den kvinnliga läraren hade oss som sin första "riktiga" klass, hon var så snäll och så duktig! Jag minns hur mycket hon gjorde för att få oss alla att må bra, vara glada och se efter varandra. Det bär jag med mig än idag! Den manliga läraren var istället i slutet av sin lärarkarriär och drog ofta iväg med historierna - det komiska är att det var de anekdoterna som fick mig att verkligen lära mig saker. Han peppade oss och hade samtidigt en fantastisk ödmjukhet och grym kunskap. När jag valde att flytta ifrån Ljungby och skrev en krönika om det fick jag ett långt mail från denna fantastiska man som nyligen gått i pension. Dessa lärare och många andra bra lärare har gjort stor skillnad i mitt liv - dem har fått mig att tro på mig själv och gå min egen samtidigt som jag tack vare bemöter alla människor med stor respekt och ett färskt leende. 
 
Jag har själv provat på läraryrket och tyckte det var helt fantastiskt att se barnen växa, inte bara höjdmässigt utan även personmässigt. Det var en kort period i mitt liv men de där barnen är fastetsade i mitt hjärta.
 
Till alla er som arbetar eller vill arbeta som lärare - gör det! Det är det mest betydelsefulla jobb som finns och det finns plats för många fler! Tro inte på allt negativt som skrivs i media utan lyssna på de verkliga historierna, de som faktiskt spelar roll! Och ni som redan arbetar som lärare, sträck på er och känn stolthet över att ni just nu formar vår nästa generation!
 
År 2019 kommer det behövas runt 60 000 nya lärare i Sverige, det vill Skolverket ändra på! De, precis som jag, är övertygade om att det finns flera naturbegåvningar där ute som skulle passa som lärare. För dem som redan har ett praktiskt yrke eller akademisk examen och är sugna på att byta bana finns genvägar – det går att bli lärare genom att gå en kompletterande pedagogisk utbildning på bara 1,5 år.

Som ett tack till alla lärare där ute har Skolverket tagit fram filmen Lärarpeppen som visar några av de fantastiska sidorna med läraryrket. Filmen visar en skolavslutning ur en lärares perspektiv, med alla de känslor av stolthet och vemod som samsas en sådan dag. Varför inte göra samma sak? Skriv en personlig hälsningsfras till din favoritlärare nu när du slutar. Den kommer betyda så mycket mer än du ens kan ana. 

#fördetvidare
 
 
I det här inlägget förekommer reklam från Skolverket blandat med mina egna erfarenheter och åsikter.
Visa fler inlägg